background

Mitä tuot yhteiseen pöytään?

Omalla työurallani olen huomannut, miten helppoa on sortua syyttelemään ja osoittelemaan. Olen siihen sortunut kovin usein itsekin. Kulttuurialalla kilpailu työpaikoista on ajoittain raakaa ja lopputulemana syyllisen etsiminen tuntuu olevan tärkeämpää kuin tilanteen välitön korjaaminen. On tärkeä osoittaa jotakuta sormella ettei joku ehdi osoittaa itseä.

Tällä hetkellä me suomalaiset osoittelemme sormella toisiamme todella rankasti. Oli kyseessä sitten Esperi Care tai Oulun tapahtumat, kaivoslaki tai Caruna, syyllisten etsiminen on oleellisempaa kuin tilanteen välitön korjaaminen. Poliittisia irtopisteitä kerätään ja somepostauksia jaetaan tasan tarkkaan silloin kun se sopii omaan maailmankuvaan ja syyllinen löytyy ulkopuolelta. En tokikaan halua sanoa etteikö poliitikkojen pidä kantaa vastuuta tekemisistään ja sanomisistaan, mutta varsinkin tässä vaalien alla tuntuu vaan siltä että meillä ei ole mitään muuta sanottavaa kuin että kuka tässä on tyrinyt.

Kurikan tasolla lehtien mielipidepalstoja ja Facebookia lukiessa mielikuvaksi muodostuu ettei kukaan virkamies tai valtuutettu osaa tehdä mitään oikein. Viimeisimpänä kehityksenä pitkään ja hartaasti valmistellun uimahallihankkeen suhteen eteemme lätkäistiin kovin löyhästi kasassa pysyvä valitus, jossa spekuloitiin täysin käsittämättömiä vailla aitoa tietoa. Haavoja ollaan repimässä auki ennen kuin ne edes ehtivät arpeutumaan.

Mitä me aidosti nyt tarvitsemme? 
- Yhteistyötä yli poliittisten rajojen ja varsinkin yli vanhojen kuntarajojen
- Poliitikkoja jotka eivät tuijota vaan omalle kotikylälleen 
- Kuntalaisia ja kansalaisia jotka katsoisivat tulevaisuuteen
- Rakentavaa keskustelua mitä tehdään seuraavaksi, ei siitä mitä tehtiin 5 vuotta sitten
- Sinua. Punnitsemaan tekojasi ja miettimään että käytätkö aikaasi rakentamiseen vai hajottamiseen

#ainoastaanyhdessä

Lisää 

Pidetään kiinni Suomen yrityksistä ja luonnonvaroista
Lue lisää

Tehdään tämä yhdessä!

Lähde mukaan tukijoukkoihini.